Zasebnost in varstvo podatkov

S prijavo ne eNovice in/ali s pošiljanjem sporočila preko direktne povezave na e-naslov oziroma preko kontaktnega obrazca in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko Peter Levstek (fizična oseba), kot upravljavec, osebne podatke, pridobljene pri pošiljanju sporočila preko prijavnega polja za eNovice, preko direktnega e-naslova ali s pomočjo kontaktnega obrazca, zbira in obdeluje:

  • z namenom informiranja o dogodkih in me po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi z aktivnostmi članske skupnosti, novostih na področju tematike, predstavljene na tej spletni strani ali posreduje odgovor na zastavljeno vprašanje.

S pošiljanjem svojih podatkov in s tem s strinjanjem z navedenimi pogoji potrjujem, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imam skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) pravico, da:

  • zahtevam dostop do osebnih podatkov, zahtevam popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z mano in da imam pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov; da soglasje kadarkoli prekličem z obvestilom po elektronski pošti ali pri informacijskem pooblaščencu vložim pritožbo.

S strinjanjem pogojev pri sklenitvi ali pošiljanju sporočila potrjujem, da sem seznanjen tudi s tem:

  • da bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene dokler tega ne prekličem in da na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev ter da se osebni podatki hranijo do preklica.

 

Kaj so piškotki in kako upravljati z njimi?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto. V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Odločitev, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi, je povsem vaša. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh piškotkov na internetu v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Za informacije o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran brskalnika, ki ga uporabljate.

 

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj?

Delovanje spletne strani brez piškotkov je nemogoče. Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. To so nujni piškotki za pravilno delovanje spletne strani. Članska sekcija, ki od uporabnika zahteva prijavo, uporablja piškotke tudi za namen permanentne prijave. Prav tako ne uporabljamo sledilnih piškotkov in ne izvajamo nikakršnih marketinških analiz. Smo neprofitna spletna stran.

 

Brisanje/onemogočanje piškotkov

Večina brskalnikov ima nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Večina omogoča, da si lahko uporabnik nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke, spletna stran morda ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti okrnjene. Navodila za manipulacijo piškotkov lahko najdete tukaj: Internet ExplorerMozilla Firefox | Google Chrome | Opera | Safari

Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z rabo osebnih podatkov in uporabo navedenih (nujno potrebnih) piškotkov.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …