Način zabadanja in učinek igel

V akupunkturi se uporablja veliko različnih tipov igel. Te se med seboj ločijo po dolžini, debelini, predvsem pa po kovinah, iz katerih so izdelane. Tako se, na primer, zlate igle uporabljajo na poživljajoče točke, srebrne pa na pomirjajoče točke. Danes se sicer uporabljajo predvsem igle, izdelane iz kirurškega jekla. Igle se v kožo zabadajo hitro in z rahlim zasukom. V kožo se zabadajo od 2 – 8 mm globoko, v koži pa se pustijo pribl. 20 minut. Učinek delovanja igel lahko okrepimo z dodatnim vrtenjem, hlajenjem ali segrevanjem, včasih pa tudi s šibkim električnim tokom. Rdečica ali koprivka na koži veljata za pozitivni reakciji in ne stranski učinek zabadanja.

Verjetno se večina skrbnikov psov, ki izkušnje z akupunkturo še niso doživeli na lastni koži, sprašuje, ali vbod igel boli. Odgovor je seveda negativen, saj je zaradi tankosti igle občutek vboda povsem neznaten. Psi, ki trpijo zaradi kronične bolečine, lahko po nekaj sejah počutijo olajšanje in bledenje bolečine.

Učinek akupunkture se lahko pokažej takoj, vendar je – kot pri vsakem zdravljenju – tudi pri tem potrebno dati metodi čas, da učinkuje. Preden zaključimo, ali je terapija uspešna ali ne, je potrebno približno sedem do osem ponovitev.

Pri akupunkturi živali pomirjevalo ni potrebno. Posebej psi, ki so prvič morda prestrašeni, naslednjič pokažejo svoje veselje, ko pridejo na terapijo, saj se pri tem sprostijo, nekateri celo zaspijo.
Ob vzdraženju akupunkturnih točk se odpravijo blokade in vzpostavlja normalen tok energije. Hkrati z akupunkturo vzpodbujamo telo, da razvije svoje samo – ozdravitvene sposobnosti. Z vbodom pod kolenskim sklepom živali dodamo energijo. Z njo dovaja terapevt na ta način tudi voljo do gibanja, živahnost. To metodo uporablja veterinarska medicina tudi pri konjih, še posebej dirkalnih, in pri govedu.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …