Opis metode

Tako kot celotna kitajska medicina temelji tudi akupunktura na filozofsko – religioznem nazoru Kitajcev, taoizmu. Bolezen je po tem nazoru le disharmonija razmerja moči jina in janga, zato je pomembno, da se ponovno vzpostavi harmonija.

Cilj zdravljenja je tako ponovna vzpostavitev harmonije v telesu. Jang je moško počelo, ki pomeni spremenljivost, aktivnost veliko energijo, sušo, svetlost in širitev. Jin pomeni ženskost, vzdrževanje, pasivnost, mraz, vlago, temo in krčenje. Obe počeli kljub nasprotju, ali prav zaradi njega tvorita harmonično celoto, kar je v sodobni medicini možno primerjati z vegetativnim živčnim sistemom. Tako sta glavna živca, simpatikus in parasimpatikus s svojima vlogama v telesu lahko primerljiva z jinom in jangom.

Človeško telo ima nalogo optimalno koordinirati pomembne funkcije telesa, kot so presnova, dihanje in srčni utrip, na katere ne moremo vplivati z voljo. Tako akupunktura kot tradicionalna kitajska medicina nasploh izhajata iz obstoja tako imenovanih meridianov, ki so medsebojno povezane energetske poti, po katerih se pretakata energiji jin in jang.
Osnova akupunkture je zabadanje kot las tenkih iglic v točke na telesu, po katerih se pretaka energija, kitajsko qi ali chi. Ime izhaja iz latinskih besed aku (igla) in »pungere« (zabosti). Vsako živo bitje ima v sebi t.i. življenjsko energijo, ki skrbi, da organizem lahko normalno deluje. S pravilno prehrano, gibanjem, dihanjem in urejenim življenjem jo ohranjamo oziroma obnavljamo. Življenjska energija teče po človeškem in enako tudi po živalskem telesu po meridianih, ki jih je sodobna znanost že dokazala s pomočjo slikanja z radioaktivnim elementom.

Na vsaki strani telesa obstaja 12 meridianov, ki so med seboj povezani in skupaj tvorijo zaprt energetski krožni sistem. Po sredini telesa tečeta dve glavni povezavi oz. glavni energetski žili, ki skupaj tvorita t.i. mali energetski krog in sta nadrejeni ostalim meridianom. Tako pri psih lahko uporabljamo vsa pravila terapije kakor pri ljudeh s tem, da psi še hitreje in bolje reagirajo kot ljudje.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …