PROLOZONE terapija proti bolečinam v sklepih

Prolozone terapija je del ozonoterapije

Prolozone terapija

Zdravljenje s prolozonom izhaja iz proloterapije, ki je medicinska injekcija dekstroze ali fiziološke raztopine, prokaina, vitaminov in včasih mineralov v sledovih. Pri PROLOZONE terapiji je vsemu naštetemu dodan tudi ozon, ki spodbuja celjenje po začetnem vnetnem odzivu.

Terapija s prolozonom uporablja injekcije plina ozona in vitamina B12 za spodbujanje odziva na celjenje poškodovanih tkiv. Zdravljenje s prolozonom zahteva manj injekcij kot proloterapija.

PROLOZONE se lahko uporablja za pomoč pri popravljanju in lajšanju stanj, kot so raztrganine križnih vezi, bolečine v hrbtenici, bolečine v kolkih in kolenih ter bolečine zaradi brazgotin. Terapija se lahko uporablja tudi za poškodbe križnih vezi ali nestabilne sklepe.

Več o mehanizmu delovanja lahko preberete TUKAJ!

Terapija je varna, ko jo izvaja veterinar, usposobljen za terapije s proloterapijo/prolozonom. Prednostno se uporablja pri psih, mačkah in konjih, vendar se lahko uporablja pri vseh vrstah živali. Morda bodo potrebni dva do štirje tretmaji, vendar je že po prvi injekciji opaženo izboljšanje stanja. Blaga ali zmerna bolečina se lahko pojavi 24-48 ur po injiciranju in priporočamo, da vaš hišni ljubljenček začne z blago vadbo v 48 urah po zdravljenju.

vir: https://www.drjyl.com/services-prolozone-prolotherapy.html

PRIMERI IZ PRAKSE

Nemška bokserka Roxy je ob obisku pri nas dopolnila pet let. Pri hoji je močno šepala, postavljen je bil sum na poškodbo križnih vezi na desnem kolenu. Lastniki so jo pripeljali na štiri terapije zaporedoma, vendar želenega odziva ni bilo. Video posnetki, ki so jih poslali lastniki, so še vedno izkazovali šepanje. Lastnike sem prosil, da priskrbijo posnetke že opravljenega rentgenskega slikanja skeleta, iz katerih sem ugotovil, da je vzrok šepanja izviral iz degenerativnih sprememb kolka. Ker sta oba sklepa vzročno povezana, se je posledično pojavila tudi bolečina v kolenu. Terapijo sem nadaljeval z aplikacijo prolozona v desni kolk – skupaj štirikrat v razmaku treh tednov in tudi v koleno, skupaj šestkrat. Prva hoja brez bolečin se je pokazala po tretji aplikaciji prolozone terapije v kolk. Psička ob koncu terapije ni več šepala, postala je letom primerno razigrana in vrnila se ji je tudi ješčost. Lastnikom sem predlagal obnovitveno aplikacijo prolozona čez tri mesece.
Psička je injekcije zelo dobro prenašala, žal pa je imela predhodne slabe izkušnje z veterinarji, zato smo ob aplikaciji zaradi varnosti vseh navzočih uporabili nagobčnik. Pomirjevala pa niso bila potrebna. Lastniki so upoštevali navodilo, da je potreben počitek 24 do 48 ur po injiciranju in začeli z blago obremenitvijo po 48 urah po zdravljenju.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …