PROLOZONE terapija proti bolečinam v sklepih

Prolozone terapija je del ozonoterapije

Prolozone terapija

Zdravljenje s prolozonom izhaja iz proloterapije, ki je medicinska injekcija dekstroze ali fiziološke raztopine, prokaina, vitaminov in včasih mineralov v sledovih. Pri PROLOZONE terapiji je vsemu naštetemu dodan tudi ozon, ki spodbuja celjenje po povzročitvi začetnega vnetnega odziva.

Terapija s prolozonom uporablja injekcije plina ozona in vitamina B12 za spodbujanje odziva na celjenje poškodovanih tkiv. Zdravljenje s prolozonom zahteva manj injekcij kot proloterapija.

PROLOZONE se lahko uporablja za pomoč pri popravljanju in lajšanju stanj, kot so raztrganine križnih vezi, bolečine v hrbtenici, bolečine v kolkih in kolenih ter bolečine zaradi brazgotin. Terapija se lahko uporablja tudi za poškodbe križnih vezi ali nestabilne sklepe.

Več o mehanizmu delovanja lahko preberete TUKAJ!

Terapija je varna, ko jo izvaja veterinar, usposobljen za terapije s proloterapijo/prolozonom. Prednostno se uporablja pri psih, mačkah in konjih, vendar se lahko uporablja pri vseh vrstah živali. Morda bodo potrebni dva do štirje tretmaji, vendar je že po prvi injekciji opaženo izboljšanje stanja. Blaga ali zmerna bolečina se lahko pojavi 24-48 ur po injiciranju in priporočamo, da vaš hišni ljubljenček začne z blago vadbo v 48 urah po zdravljenju.

vir: https://www.drjyl.com/services-prolozone-prolotherapy.html

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …

Pogovor o ozonu in ionskem koloidnem srebru

V organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana je bil v sredo, 16. marca 2022 na spletu zanimiv pogovor o uporabi ozona in ionskega …

Ozon in ionsko koloidno srebro – dve čudežni zdravilni sredstvi

V sredo, 16. marca 2022 ob 18. uri ste toplo vabljeni na novo spletno predavanje iz kinološkega cikla Mestne knjižnice …