Uporaba akupunkture

Akupunktura je za psa neboleča

Seznam bolezni, ki jih z akupunkturo lahko uspešno zdravimo, je dolg:

  • začne se pri nevrološki problematiki, kot je npr. epilepsija,
  • težave v prebavnem traktu (sindrom razdraženega črevesja),
  • hormonalno neravnovesje,
  • alergije. …
  • vendar se najpogosteje uporablja pri mišično – skeletnih boleznih, kot so artritis, šepanje, kolčna displazija, zdrs medvretenčne ploščice.

Uporaba akupunkture je posebej dragocena pri psih, ki so obsojeni na dolgotrajno jemanje protibolečinskih sredstev, ta pa prinašajo s seboj tudi neželene stranske učinke.

Kar devet od desetih psov ima po terapiji več energije, lahko gredo na daljši sprehod, starejši psi postanejo spet igrivi. Zelo dobre učinke dosega akupunktura pri kolčni displaziji, spondilozi, … Vidno se sprosti napetost, ki se prej kaže s trzanjem kože ob dotiku na boleče mesto.

Ena terapija traja od 20 do 30 minut. Pri kroničnih težavah je priporočljiv obisk enkrat tedensko s šest do osmimi ponovitvami. V osemdesetih odstotkih se stanje gibal bistveno izboljša. Za vzdrževanje doseženega stanja se priporoča ponovitve terapije enkrat do dvakrat na mesec oziroma po potrebi.

  • Manj znano je, da se uporablja akupunktura tudi pri vedenjskih težavah. Literatura opisuje primer intenzivnega lizanja s povzročenimi poškodbami kože in ločitveno tesnobo.
  • Akupunktura pomaga po operacijah pri hitrejšem celjenju ran in nadzoru bolečine ter pospešuje okrevanje po posegih, tako da se lahko odmerek protibolečinskih zdravil in trajanje njihovega vnosa znatno zmanjšata.

Velik polet je dobila (tudi veterinarska) akupunktura pri boleznih, kjer zdravila niso učinkovita ali imajo preveč stranskih učinkov, kirurško zdravljenje pa ni primerno.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …