Kako deluje ozon?

V telesu se ozon združuje z aminokislinami in lipidi, da nastanejo spojine, imenovane ozonidi. Ti ozonidi dejansko biološke učinke ozona. Lahko zlahka prehajajo skozi celične membrane in izvajajo svoj glavni učinek, to je izboljšanje proizvodnje energije z izboljšano izrabo kisika.

Zaradi te lastnosti je ozon tako učinkovit. Celična degeneracija pogosto izvira iz nezmožnosti celic, da učinkovito uporabljajo kisik. Ozonska terapija torej lahko izboljša zdravje in delovanje telesnih celic.

Sposobnost celic za uporabo kisika je odvisna od količine NAD (nikotinamid adenin dinukleotida), ki jim je na voljo. Ozon spodbuja oksidacijsko reakcijo, ki ustvarja NAD iz NADH. (NADH je NAD plus 1 atom vodika.) Tako se nato zagotovi več energije, ki jo lahko celica uporabi za optimalno delovanje.

Ko imajo celice ustrezno količino energije za učinkovito delovanje, se lahko tkiva v telesu zacelijo. Ozonidi so tudi zelo stabilni, v telesu trajajo od nekaj dni do nekaj tednov. To podaljša koristne učinke ozona še dolgo po dejanskem zdravljenju.

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …

Pogovor o ozonu in ionskem koloidnem srebru

V organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana je bil v sredo, 16. marca 2022 na spletu zanimiv pogovor o uporabi ozona in ionskega …

Ozon in ionsko koloidno srebro – dve čudežni zdravilni sredstvi

V sredo, 16. marca 2022 ob 18. uri ste toplo vabljeni na novo spletno predavanje iz kinološkega cikla Mestne knjižnice …