Prolozone v humani integrativni medicini

Predstavljamo metodo, ki jo v tujini uporabljajo že več kot deset let

https://www.integrativenaturalmedicalclinic.com/prolozone-therapy-2/

Terapija je oblika nekirurške rekonstrukcije vezi in sklepov, ki jo je uvedel dr. Shallenberger, in je trajno zdravljenje številnih vrst kronične bolečine.

Prolozonska terapija izhaja iz latinske besede “proli”, kar pomeni razmnoževanje, regeneracijo in obnovo. Zdravljenje s prolozonsko terapijo uporablja ozon, da povzroči proliferacijo, regeneracijo in obnovo novih vezi in hrustančnega tkiva na predelih, kjer so postali šibki.

Poškodovani ligamenti povzročajo bolečino. Ligamenti so strukturni “gumijasti trakovi”, ki držijo kosti, sklepe in medvretenčne ploščice skupaj. Ligamenti lahko postanejo šibki ali poškodovani zaradi poškodbe, pretirane uporabe ali operacije in se pogosto ne zacelijo v celoti.

Ko se to zgodi, so področja, ki naj bi jih vezi držale skupaj, močno obremenjena, kar povzroči bolečine in artritis na prizadetih kosteh, diskih in sklepih. Tudi sami ligamenti imajo veliko živčnih končičev, ki lahko predstavljajo dodaten vir bolečine.

Kako deluje?

Prolozonska terapija vključuje injiciranje ozona v vezi in okoli njih, kjer se pritrdijo na kost. Vbrizgan ozon poveča oskrbo s krvjo in pretok zdravilnih hranil. Še pomembneje je, da spodbuja tudi odlaganje in aktivnost fibroblastov in hondroblastov.

Te celice sintetizirajo kolagen in hrustanec, ki ju telo uporablja za popravilo poškodovanih vezi in sklepov. To povečanje popravljanja celic krepi in zateguje poškodovana tkiva; s tem stabilizira območje in odstrani vzrok bolečine.

Zakaj se uporablja ozon?

Ozon je naravno prisotna, zelo reaktivna molekula, sestavljena iz treh atomov kisika. Ker je ozon tako reaktiven, lahko stimulira fibroblastno in hondroblastno aktivnost do skoraj neverjetne mere. Ta visoka stopnja reaktivnosti v kombinaciji s po naravi varnim kisikom nam daje idealno terapevtsko molekulo.

Kaj lahko pričakujemo?

Odziv na zdravljenje se razlikuje od posameznika do posameznika in je odvisen od sposobnosti zdravljenja in stopnje poškodbe.

Nekateri ljudje potrebujejo le eno ali dve terapiji, drugi pa celo šest ali sedem. Ko začnete z zdravljenjem, lahko zdravnik preuči vaš odziv in nato lahko natančno oceni, kaj lahko pričakujete od nadaljnjega zdravljenja. Postopek injiciranja se ponavlja vsaka 1-2 tedna, dokler ne opazimo večjega izboljšanja.

Zdravljenje s prolozonom običajno povzroči popolno odsotnost simptomov, tudi pri hudih bolečinah, ki so prisotne že leta. In najbolj neverjetna stvar pri tem je, da rezultati običajno predstavljajo trajno rešitev.

Kakšna stanja se zdravijo?

Bolečine v hrbtu in vratu z ali brez degenerativne bolezni diska, bolečine v rami zaradi poškodb rotatorne manšete in osteoartritis kolkov, kolen in hrbtenice so najpogostejše bolezni, ki se zdravijo s terapijo Prolozone.

Terapija s prolozonom je odlična tudi za številne druge vrste mišično-skeletnih bolečin, vključno s fibromialgijo, sindromom karpalnega kanala, sindromom TMJ (Temporomandibular joint and muscle disorders), išiasom, plantarnim fasciitisom, nevromi (tumorji živčnega tkiva), teniškim komolcem in skoraj vsemi športnimi poškodbami.

Še posebej učinkovito je lahko pri zdravljenju predelov, ki so bili predhodno operirani zaradi znatne poškodbe ligamentov med operacijo.

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …