Bachove kapljice

Cvetni izvlečki, pripravljeni za vsakega pacienta posebej

Metoda, ki jo je razvil dr. Edvard Bach (1886-1936), zdravnik z angleškega podeželja v začetku 20. stoletja, je primerna kot osnovna ali dopolnilna metoda pomoči, uporaba je nezahtevna in primerna tudi za samozdravljenje. Zanjo je značilno, da zdravi vzroke bolezni (kot večina celostne – holistične medicine) in ne simptomov bolezni ter nima stranskih učinkov. Če izberemo napačno zdravilo, to preprosto ne deluje.

Bachove kapljice - Edward Bach
Dr. Bach je bil eden najuspešnejših raziskovalnih bakteriologov tedanjega časa, ukvarjal se je tudi z imunologijo in kasneje s homeopatijo. Sčasoma je ugotovil, da zdravljenje zgolj telesnih simptomov ne daje želenih uspehov, vsaj ne trajnih. Ugotovil je, da so klasična zdravila velikokrat strupena in imajo negativne stranske učinke, zato je iskal njihove naravne nadomestke, človeka pa je obravnaval kot celoto z vsemi negativnimi čustvenimi stanji. Ta so po njegovem mnenju pravi vzrok bolezni. Prav zato z individualnimi mešanicami zdravimo tudi telesne bolezni ljudi in živali.

Zadnjih sedem let svojega življenja je dr. Bach posvetil iskanju rastlin, ki vplivajo na negativna čustva. V neomadeževani naravi je skrbno izbral 37 cvetov, njihove izvlečke pa je pripravil s kuhanjem ali z namakanjem v studenčnici. Širšemu krogu uporabnikov je poznano »rešilno zdravilo« – Rescue Remedy, ki ga uporabljamo kot pomoč pri šoku, strahu, paniki, hudi duševni napetosti, žalosti, zmedenosti. Sestavljeno je iz petih cvetnih izvlečkov.

Bachove kapljice
V tujini so Bachove kapljice zelo priljubljene, predpisujejo jih tudi zdravniki klasične medicine in z njimi dopolnjujejo svoje zdravljenje. Najbolj so cenjene v Veliki Britaniji, od koder izvirajo, pa tudi v Franciji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, že nekaj časa pa jih lahko kupimo tudi v nekaterih slovenskih lekarnah.

Cvetlične učinkovine, nabrane v posebnih pogojih in času cvetenja, učinkujejo tudi na živali (prestrašene, napadalne, v šoku…) in rastline (npr. uničene zaradi sonca, izčrpane…).

 

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …