Bachove kapljice

Cvetni izvlečki, pripravljeni za vsakega pacienta posebej

Metoda, ki jo je razvil dr. Edvard Bach (1886-1936), zdravnik z angleškega podeželja v začetku 20. stoletja, je primerna kot osnovna ali dopolnilna metoda pomoči, uporaba je nezahtevna in primerna tudi za samozdravljenje. Zanjo je značilno, da zdravi vzroke bolezni (kot večina celostne – holistične medicine) in ne simptomov bolezni ter nima stranskih učinkov. Če izberemo napačno zdravilo, to preprosto ne deluje.

Bachove kapljice - Edward Bach
Dr. Bach je bil eden najuspešnejših raziskovalnih bakteriologov tedanjega časa, ukvarjal se je tudi z imunologijo in kasneje s homeopatijo. Sčasoma je ugotovil, da zdravljenje zgolj telesnih simptomov ne daje želenih uspehov, vsaj ne trajnih. Ugotovil je, da so klasična zdravila velikokrat strupena in imajo negativne stranske učinke, zato je iskal njihove naravne nadomestke, človeka pa je obravnaval kot celoto z vsemi negativnimi čustvenimi stanji. Ta so po njegovem mnenju pravi vzrok bolezni. Prav zato z individualnimi mešanicami zdravimo tudi telesne bolezni ljudi in živali.

Zadnjih sedem let svojega življenja je dr. Bach posvetil iskanju rastlin, ki vplivajo na negativna čustva. V neomadeževani naravi je skrbno izbral 37 cvetov, njihove izvlečke pa je pripravil s kuhanjem ali z namakanjem v studenčnici. Širšemu krogu uporabnikov je poznano »rešilno zdravilo« – Rescue Remedy, ki ga uporabljamo kot pomoč pri šoku, strahu, paniki, hudi duševni napetosti, žalosti, zmedenosti. Sestavljeno je iz petih cvetnih izvlečkov.

Bachove kapljice
V tujini so Bachove kapljice zelo priljubljene, predpisujejo jih tudi zdravniki klasične medicine in z njimi dopolnjujejo svoje zdravljenje. Najbolj so cenjene v Veliki Britaniji, od koder izvirajo, pa tudi v Franciji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, že nekaj časa pa jih lahko kupimo tudi v nekaterih slovenskih lekarnah.

Cvetlične učinkovine, nabrane v posebnih pogojih in času cvetenja, učinkujejo tudi na živali (prestrašene, napadalne, v šoku…) in rastline (npr. uničene zaradi sonca, izčrpane…).

 

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …

Pogovor o ozonu in ionskem koloidnem srebru

V organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana je bil v sredo, 16. marca 2022 na spletu zanimiv pogovor o uporabi ozona in ionskega …

Ozon in ionsko koloidno srebro – dve čudežni zdravilni sredstvi

V sredo, 16. marca 2022 ob 18. uri ste toplo vabljeni na novo spletno predavanje iz kinološkega cikla Mestne knjižnice …