Kaj je ionsko koloidno srebro?

Srebro je kemični element s simbolom Ag, sijoča kovina, ki ima med kovinami največjo električno prevodnost, toplotno prevodnost in odbojnost. Srebro najdemo v zemeljski skorji bodisi v čisti, prosti elementarni obliki (“samorodno srebro”), bodisi kot zlitino z zlatom in drugimi kovinami ali pa v mineralih. Večina srebra se pridobiva kot stranski produkt pri rafiniranju bakra, zlata, svinca in cinka .
Srebro je že dolgo cenjeno kot plemenita kovina. Uporablja se v številnih kovancih, včasih skupaj z zlatom. Kot ena od sedmih kovin v antiki je imelo srebro trajno vlogo v večini človeških kultur. Zlasti tri kovine, baker, srebro in zlato, se v naravi pojavljajo v osnovni obliki in so bile verjetno uporabljene kot prve primitivne oblike denarja v nasprotju s preprostimi menjavami.

Razen v plačilnem prometu in kot investicijsko sredstvo, se srebro uporablja v sončnih zbiralnikih, za čiščenje vode, za nakit, okraske, visoko kvalitetno posodo, pri električnih kontaktih in vodnikih, v specializiranih ogledalih, premazih za okna, pri katalizi kemijskih reakcij, kot barvilo v vitražih in še mnogo drugega. Njene spojine se uporabljajo v fotografskih in rentgenskih filmih. Razredčene raztopine srebrovega nitrata in drugih srebrove spojine se uporabljajo kot razkužila in mikrobiocidi, dodajajo se povojem in oblogam za rane, šamponom, katetrom in drugih medicinskim instrumentom.

O koloidu govorimo, kadar so delci prve snovi, veliki od 1 nm do 1 μm, porazdeljeni v drugi snovi, vendar obe snovi med seboj kemijsko ne reagirata. Od raztopin se ločijo po tem, da se na delcih v koloidih sipa svetloba enako kot v primeru prašnih delcev v sončni svetlobi. Eden izmed najbolj poznanih koloidnih sistemov je mleko. Koloidni delci so pogosto nabiti in se zategadelj odbijajo ali privlačijo. Ion je električno nabiti atom ali molekula. Če kapljevina vsebuje ione, se imenuje elektrolit in prevaja električni tok. Koloidno srebro je raztopina koloidnega srebra v koncentraciji od 5 do 37 ppm (število delcev čistega srebra premera 0,0001 mikrona na milijon delcev večkrat destilirane, deionizirane vode).

Koloidno srebro - veterina Levstek

Pri ionskem koloidnem srebru je zelo pomemben pravilen način izdelave. Ionski delci so namreč majhni in očem nevidni, se resorbirajo v kri in so koristni, večji koloidi pa niso in lahko škodijo zdravju.

 

 

 

VOŠČILO

VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE VOŠČIMO ZDRAVJA, SREČE IN POGUMA V NOVEM LETU! mag. Peter Levstek s sodelavci

Okužba kože – ZGODBA O NOVOFUNDLANDKI ARJUNI

Piše: Ingrid Movrin, lastnica psičke Arjune Spomladi 2019, pri še ne 10-ih mesecih starosti, so se pri psički pasme novofundlandec …

Ali veste?

Rezultati opravljenih analiz z magnetnim kvantnim analizatorjem – Pet Scan: Mag. Peter Levtsek: Opažam, da imajo vsi …